Coaching en training

Startende en gevorderde impact ondernemers kunnen deelnemen aan trainingen en coaching op het gebied van impact ondernemen en financiering. Wij kunnen je helpen bij het starten, groeien en versterken van je impact onderneming. Het aanbod is aangepast op de behoeften van de deelnemers en impact ondernemerschap. We werken voor deze trainingen en coaching nauw samen met professionele en ervaren partners uit ons netwerk. 

Kennemer Impact Coaching

Impact ondernemers kunnen vanaf nu ook voor coaching bij de Kennemer Impact Helpdesk terecht. Een team van ervaren coaches staat klaar om hen bij te staan met persoonlijk advies en gerichte ondersteuning.

Waar kunnen de coaches bij helpen?

Ondernemers kunnen bij deze coaches terecht met lastige vraagstukken rondom de ontwikkeling van hun impactbedrijf. Wanneer zij zelf niet tot een oplossing komen of voor een belangrijke beslissing staan, kunnen zij een beroep doen op de ‘Kennemer Impact Coaching’ voor een afgebakende coachingsboost van drie sessies met een ervaren coach.

Hoe ziet het coachingtraject eruit?

Het traject begint met een startsessie waarin de doelen worden bepaald, gevolgd door een vervolgsessie en een eindsessie waarin conclusies worden getrokken over hoe verder te gaan. De eindsessie resulteert in een kort verslag van de bevindingen met conclusies en advies.

Wanneer kom ik in aanmerking voor coaching?

De Kennemer Impact Coaching is bedoeld voor ondernemers in het brede midden- en kleinbedrijf die impact willen maken als onderdeel van hun kernactiviteit. Er zijn drie criteria waaraan voldaan moet worden: de ondernemer heeft een vraagstuk dat bijdraagt aan het vergroten van de impactdoelstellingen van het bedrijf, is gemotiveerd om daaraan te werken, en is in staat om de uitkomsten toe te passen. Onder deze condities zijn er geen kosten aan verbonden.

Wie zijn de Kennemer Impact coaches?

Momenteel staan er negen coaches klaar met verschillende specialismen op het gebied van ondernemen en impact maken.

Onze coaches zijn:

Baud Schoenmaeckers

Brigitte van Campen

Edwin Teljeur

Hein Barnhoorn

Ido de Vries

Kristel Logghe

Mariëtte Alblas

Martijn Arnoldus

Myron Koster

Hoe kan ik de Kennemer Impact Coaching aanvragen?

Stuur een bericht met je hulpvraag en contactgegevens via ons contactformulier. Dan nemen wij contact met je op voor een intakegesprek.

Masterclass Verdienmodel met Impact (25/4)

Ga aan de slag met jouw sociale of duurzaam verdienmodel tijdens de masterclass van Kennemer Impact Coach Edwin Teljeur op 25 april in het Seinwezen in Haarlem. Deze masterclass draait om het vinden van balans: geld verdienen en impact maken als sociale ondernemer.

Programma

 • 13:15 uur Inloop
 • 13:30 uur Start masterclass
 • 15:30 uur Borrel en netwerken
 • 16:00 uur Einde van de masterclass

Praktische informatie

 • Datum: 25 april
 • Tijd: 13:30 – 16:00 uur
 • Locatie: Seinwezen, Kinderhuissingel 1, Haarlem
 • Eigen bijdrage: €50
 • Contactpersoon: Anke Dorenbos

  Masterclass 25 april 2024

  Tijdens deze inspirerende bijeenkomst duiken we samen in de wereld van sociale en duurzame verdienmodellen. In deze masterclass staat het vinden van de juiste balans centraal: hoe kun je als ondernemer zowel geld verdienen als een positieve impact hebben op de maatschappij?

  Edwin Teljeur, een ervaren professional op het gebied van sociaal ondernemerschap, zal zijn kennis en ervaring met je delen. Hij heeft een sleutelrol gespeeld in het versterken van impactondernemingen en staat bekend om zijn vermogen om economische doelen te verenigen met maatschappelijke impact.

  Tijdens de twee uur durende masterclass verkennen we de kernprincipes van sociale ondernemingen en nemen we succesvolle businessmodellen onder de loep. Praktijkvoorbeelden dienen als inspiratiebron, terwijl we samen op zoek gaan naar inzichten en strategieën om de delicate balans tussen winst en impact te beheren. We sluiten de middag af met een borrel. 

  Let op! De masterclass is bedoeld voor ondernemers in de regio Haarlem-Kennemerland in het brede midden- en kleinbedrijf, die impact willen maken als onderdeel van hun kernactiviteit en die al een stuk omzet draaien.

  Startende (sociaal) ondernemers gezocht!

  In april 2024 gaan we van start met een nieuw initiatief: Startup Haarlem (Schalkwijk). Hiermee willen we meer kansen creëren voor initiatiefnemers en sociaal ondernemers met een migratieachtergrond in Haarlem. 

  Startup Haarlem Schalkwijk

  We gaan 10 Haarlemse initiatiefnemers (met een migratieachtergrond) ondersteunen met (de start van) hun sociale onderneming door middel van:

  • een trainingsprogramma,
  • individuele coaching (on the job),
  • een community met ambassadeurs van (oud)deelnemers aan onze trainingen,
  • verbinding met bredere programma impact ondernemen in de stad,
  • een budget voor out-of-pocket kosten van hun initiatief/onderneming.

  Geen kosten, geen ervaring en geen diploma’s nodig.

  Voor wie?

  Je woont en werkt bij voorkeur in Schalkwijk en je wilt een sociale onderneming starten. Of je hebt al een initiatief of onderneming waarmee je een maatschappelijke bijdrage wilt leveren.

  Kennismaking en informatiedag

  Op 16 april 2024 organiseren we een eerste kennismaking- en informatiedag. Dit doen we in vier ronden (van 10-12 uur, half 1-half 3, 3-5 uur en half 6-half 8). Meld je hier aan voor de informatiedag op 16 april!

  Dit initiatief maakt onderdeel uit van het All-in programma van Social Enterprise NL en is uit 84 aanvragen samen met 9 andere initiatieven geselecteerd. Voor meer informatie, zie: allin-socialenterprise.nl

  Aanmelden voor de Impact Booster!

  Wil jij in het nieuwe jaar starten of groeien met jouw impact onderneming? Meld je dan nu aan voor de Impact Booster! Een unieke training onder leiding van ervaren trainers, die zelf ook impact ondernemer zijn, waarin je actief aan de slag gaat met jouw onderneming. De Impact Booster training gaat van start op 13 januari 2023, dus wees er snel bij!

  Let op: inschrijvingen voor 2023 zijn gesloten. Bij voldoende deelnemers kunnen we een nieuwe editie inplannen. Heb je interesse om in 2024 mee te doen aan de Impact Booster? Meld je dan bij Eva Zijlmans

  Impact Booster – januari editie

  In vier vrijdagen en een terugkomdag ga je op een inspirerende locatie actief aan de slag met jouw onderneming.

  De eerste dag richt zich op kennismaken en focus aanbrengen. Vervolgens krijg je jouw ecosysteem en stakeholders in kaart. Je ontwikkelt de waardepropositie en brengt alles tezamen in jouw Social Business Model Canvas. Je gaat aan de slag met impact gericht werken, meten en communiceren. En hoe dit bijdraagt aan de financiering en welke vormen en mogelijkheden daarvoor zijn. Op de laatste dag weet jij waarom jij doet wat je doet, hoe jouw onderneming eruit ziet en wat je nog nodig hebt.

  Na afronding van de training is er een terugkomdag met alle deelnemers, ook van voorgaande (online) edities. Daar kun jouw nieuwe verhaal laten horen, pitchen voor de aanwezigen en netwerken tijdens de borrel.

  Praktische informatie

  De Impact Booster gaat van start op 13 januari 2023. De trainingsdagen zijn op 13 januari, 20 januari, 27 januari en 3 februari van 10:00 tot 16:00 uur. De terugkomdag is op 10 februari 2023 van 15:00 tot 18:30 uur.

  Locatie: Broedplaats Bogota in Halfweg
  Eigen bijdrage: 50 euro, inclusief lunch
  Meld je aan via eva@stichtingstadsgarage.nl 

  In 5 dagen van vraagstuk naar getest prototype!

  Training Impact Innovatiekracht

  Om maatschappelijke vraagstukken te kunnen beantwoorden, helpt en faciliteert Stichting Stadsgarage met Go Labs en Impact Design Sprints.

  Heb je een helder duurzaamheids- of impact vraagstuk en wil je snelheid maken in je innovatieproces? Leer dan tijdens dit uitdagende proces de stappen om je innovatietraject te versnellen. Na o.a. het bepalen van je langetermijndoel, interviews met experts en een stakeholdersonderzoek definiëren we de Sprint vraag. Vervolgens genereren we 100 creatieve ideeën die we met elkaar verbinden, een basis voor het ontwikkelen van het prototype. Het prototype gaan we testen bij jou stakeholders.

  Schrijf je hier in om je interesse aan te geven voor de training Impact Innovatiekracht. We brengen je als eerste op de hoogte van de nieuwe data in 2023!

  Geef je een trainingsprogramma of workshop voor impact ondernemers?

  Wil je hiermee bijdragen aan een socialer en duurzamer Haarlem? Leuk dat je interesse hebt!
  Je kunt het formulier hieronder invullen. Wij nemen contact met je op voor een kennismaking.