Foto: Adam van Noort

Welke werkgever levert een topprestatie bij het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt?

Het vraagt om echte motivatie van werkzoekenden en van werkgevers. Goed matchen gaat niet vanzelf. Werkgevers die het op dit gebied goed doen zijn de ambassadeurs van het inclusief werkgeven. En ze kunnen medewerkers aan zich binden die eerder minder in beeld kwamen. Dat is voor elke werkgever in een moeilijke arbeidsmarkt een extra voordeel. Voor deze werkgevers is zes jaar geleden de Participatieprijs werkgevers ingesteld.

Eerdere winnaars waren: Vos Supermarkten, Fenicks, Secrid, MEO Haarlem en Inholland Haarlem. De werkgeversprijs wordt uitgereikt na een serieuze wedstrijd. De deelnemende werkgevers worden beoordeeld door de onafhankelijke, deskundige vakjury. De organisatie zoekt werkgevers in de regio Zuid-Kennemerland die in aanmerking willen komen voor deze bijzondere prijs. Elke werkgever kan zichzelf aanmelden, maar iedereen kan ook een tip over een voorbeeld-werkgever insturen.

Meer informatie op: www.participatieprijswerkgevers.nl.