Wil jij jouw product op de weekmarkt aanbieden in Haarlem en regio? Met de gemeenten Haarlem, Heemstede, Zandvoort en Bloemendaal verkennen we de mogelijkheid van een gereserveerde impactkraam op de weekmarkten. Ben jij geïnteresseerd om mee te doen aan dit experiment? Dan gaan we graag met jou in gesprek tijdens de online ontbijtsessie op 6 juni 2024 van 08.00 – 09.00u.

Ambulante handel en de weekmarkten bevinden zich in een groeiende populariteit. Volgens cijfers van het CBS neemt het aantal kramen op markten weer toe. Aandacht voor gezond voedsel, lokaal geproduceerde producten, snel kunnen inspelen op nieuwe trends lijken daar de oorzaak van te zijn. De markt is een prettige, laagdrempelige vorm van ondernemen. Nergens komt vraag en aanbod zo direct bij elkaar, zijn de investeringskosten zo laag en krijg je directe feedback over jouw product en koopmanschap.

Maar hoe maak je als impact ondernemer een kans op een plek op de markt? Ruimte op de weekmarkt is schaars. Kennemer Impact bespreekt daarom met de gemeenten Heemstede, Zandvoort en Bloemendaal, de mogelijkheid voor een gereserveerde impactkraam op de weekmarkten. Daarom willen we graag met jou in gesprek.

Digitale ontbijtsessie Kennemer Impact Kraam

Op donderdag 6 juni 2024 organiseert Kennemer Impact een online ontbijtsessie voor impact ondernemers die interesse hebben om hun product(en) op de weekmarkten aan te bieden. Graag gaan we met jou in gesprek over wat jij denkt nodig te hebben om aan dit experiment mee te doen. Hoeveel dagen per week zou jij op de week markt willen staan? Voor hoe lang? Of wil je slechts eenmalig je product presenteren?

Net zoals bij vorige initiatieven (het Actieprogramma Impact Ondernemen, Kennemer Impact Platform, coachingspool) kunnen we dit niet zonder jouw inbreng. Daarom hopen we dat je met ons mee wilt denken zodat we nog deze zomer van start kunnen met de Kennemer Impact Kraam.

Gemeente Haarlem en Stichting Stadsgarage geven samen uitvoering aan het Actieprogramma Impact Ondernemen onder de naam Kennemer Impact. Met o.a. het Kennemer Inkoop Platform en de Kennemer Impact Helpdesk werken wij aan een gunstig ondernemersklimaat voor bedrijven die impact maken.