Op donderdag 28 maart organiseerde Kennemer Impact weer een meet-up voor impact ondernemers in Haarlem en Kennemerland. Deze keer kwamen we samen bij Station Zuidwest, de nieuwe creatieve broedplaats van sociaal ondernemer Tim Broersen in de wijk Haarlem Zuidwest. In dit fotoverslag blikken we terug op de bijeenkomst en vind je presentatie van Emy Berends, Online Marketeer bij MEO. Zij nam de ondernemers mee in de wereld van online profilering, zodat zij ook hun online impact kunnen optimaliseren.

De foto’s in dit verslag zijn gemaakt door Arman Ramzi. Wil je meer zien van deze getalenteerde fotograaf? Volg zijn werk via @ramzi.photos & @h.ramozi op Instagram of kom in contact via Station Zuidwest: hallo@stationzuidwest.nl

Foto @ramzi.photos. Welkomstwoord door Anke Dorenbos van Stichting Stadsgarage.
Foto @ramzi.photos. Anke Dorenbos met Tim Broersen in gesprek over Station Zuidwest.

Een bijzondere locatie: Station Zuidwest

Station Zuidwest is een nieuwe creatieve broedplaats in Haarlem waar nieuwkomers en buurtbewoners elkaar ontmoeten. Iedereen is er welkom, ongeacht je achtergrond. Ook zijn er betaalbare flexwerkplekken en is er ruimte voor workshops te huur. Het initiatief kwam voort uit een oproep van de gemeente om ideeën te pitchen voor een nieuwe creatieve broedplaats. Toen zijn pitch werd gekozen, nam sociaal ondernemer Tim Broersen van HiWork op de Stephensonstraat het stokje over van wat voorheen de Stookkamer was. Lees hier meer over deze inspirerende plek.

Foto @ramzi.photos. Sociaal ondernemer Tim Broersen (Hiwork, Station Zuidwest) vertelt over de locatie van de meet-up: de nieuwe creatieve broedplaats Station Zuidwest.
Foto @ramzi.photos. Interactieve sessie door Emy Berends (MEO).

Online profilering: tips en tricks van Emy Berends (Wij zijn MEO)

Na een korte voorstelronde trapte Online Marketeer Emy Berends van communicatiebureau en social enterprise MEO af met een interactieve sessie over online profilering. Het doel? De impact ondernemers helpen hun zichtbaarheid op online verkoopplatformen, zoals het Kennemer Inkoop Platform, te optimaliseren. In haar woorden: ‘’Jullie maken allemaal impact, maar vergeet hierbij niet het achterlaten van impact op de potentiële afnemer’’. Emy nam de deelnemers mee in de het belang, de kansen, de basis en de best practices. Daarvoor dook ze in het profielen van deelnemers op het Kennemer Inkoop Platform, om deze als voorbeeld aan te halen en de deelnemers praktisch toepasbare tips en kennis mee te geven. Ook ging ze in gesprek met de deelnemers over hun vragen.

Benieuwd naar de presentatie? Download hem hier!

Foto @ramzi.photos. Emy Berends in gesprek met de deelnemers van de Meet-up.
Foto @ramzi.photos. Deelnemers reageren en stellen vragen.

Maak kennis met MEO

MEO ken je wellicht als een van de koplopers in het Nederlandse social enterprise netwerk. Bij dit media- en communicatiebureau krijgt iedereen een kans. Met of zonder arbeidsbeperking. ‘Ongezien talent’ komt bij MEO wél tot zijn recht, vertelde Renske Noordhuis, collega van Emy en Accountmanager bij MEO. En dat levert mooie resultaten op. MEO bewijst dat het mogelijk is om zowel succesvol te zijn in de wereld van media als een positieve impact te maken in de maatschappij. Het bedrijf is dan ook een gewaardeerde uitvoeringspartner van het Actieprogramma Impact Ondernemen én de ontwikkelaar van het Kennemer Inkoop Platform.

Wil je meer weten over MEO? Lees hier verder.

Foto @ramzi.photos. Renske Noordhuis vertelt over MEO.
Foto @ramzi.photos. Er wordt aandachtig geluisterd.

Het aanbod van Kennemer Impact

Kennemer Impact is de samenwerking van de gemeente Haarlem en Stichting Stadsgarage die uitvoering geeft aan het Actieprogramma Impact Ondernemen. Een korte samenvatting van het aanbod:

  • Kennemer Impact Helpdesk: De Kennemer Impact Helpdesk bundelt de informatiestromen rondom impactvol ondernemerschap in onze regio. Als impact ondernemer in Kennemerland kun je gratis terecht bij dit servicepunt. Voor o.a. bedrijfsadvies, werkplekken, netwerken en contact met de juiste ambtenaar, maar ook voor nieuws, evenementen en trainingen voor en door impact ondernemers.
  • Kennemer Impact Coaching: Wanneer ondernemers zelf niet tot een oplossing komen of voor een belangrijke beslissing staan, kunnen zij een beroep doen op de Kennemer Impact Coaches voor een afgebakende coachingsboost van drie sessies met een ervaren coach.
  • Kennemer Inkoop Platform: Het Kennemer Inkoop Platform biedt inkopers en consumenten het overzicht bij wie ze in de regio met maatschappelijke impact kunnen kopen. Door hun producten en diensten op het platform aan te bieden, worden impact ondernemers makkelijk vindbaar voor zowel consumenten als inkopers. Dat leidt tot meer opdrachten en daarmee tot meer continuïteit en impact. Als impact ondernemer kun je jouw onderneming hier gratis aanmelden om zichtbaar te zijn op dit platform.
  • Social Return on Investment (SROI): Een groeiend aantal aanbieders op het Kennemer Inkoop Platform beschikt daarnaast over een zogenaamde SROI-badge. Deze speciale status maakt jouw aanbod interessant voor bedrijven met een SROI-verplichting in onze regio. Zulke bedrijven kunnen hun SROI-verplichting invullen door in te kopen bij ondernemers met een SROI-badge. Wat dit inhoudt en hoe je zo’n badge verkrijgt, lees je hier.
Foto @ramzi.photos. Introductie van Kennemer Impact door Eva Zijlmans
Foto @ramzi.photos. ‘Meld je aan voor het Kennemer Inkoop Platform!’

Wil jij op de hoogte blijven van nieuw aanbod en activiteiten? Abonneer je op de nieuwsbrief en volg Kennemer Impact via LinkedIn en Facebook. Zo ben je als eerste geïnformeerd over nieuwe trainingen, interessante bijeenkomsten en ander nieuws uit het impact netwerk.