MAAK Haarlem en het C-district nodigen je uit voor de bijeenkomst van 11 maart: ‘Meubels, projectinrichting en interieur in 2030’. Maak jij deel uit van de verandering?

In Nederland en Europa werken tal van partijen aan het verduurzamen en circulair maken van hun keten, producten, transport en diensten. Ook in de meubelbranche en projectinrichting spelen tal van vraagstukken zoals:

 • Hoe gaan we om met reparatie en wie kan dat doen?
 • Wat is de beleving van de klant en hoe bereik je die met een duurzaam aanbod?
 • Wat betekent Uitgebreide Producten Verantwoordelijkheid voor mij?
 • Hoe adviseer ik op basis van duurzame en circulaire principes?
 • Welke aanbod is er al en hoe neem ik dat mee in advisering of in mijn assortiment?

In de komende jaren worden ruim 100.000 duurzame en circulaire woningen en panden opgeleverd in de regio Noord-Holland. Al die huizen en panden worden ingericht! De aanleiding om nu werk te maken van een duurzaam en circulair aanbod van meubels, ontwerpers, stylisten, reparatie en meer.

In Haarlem starten we, vanuit het C-district, met samenwerkingen met (regionale) kennisinstellingen, brancheorganisaties, ondernemers en klanten. We willen samen met jou onderzoeken wat nodig is, waar we slim aan kunnen sluiten, wat we voor elkaar kunnen betekenen en hoe we het circulaire aanbod in de regio substantieel kunnen vergroten. Daarvoor werken we graag samen met partijen waar al kennis aanwezig is en waar projecten draaien zoals Circollab, CBM, Impact Hub en The Substitute, The ReUse Alliance.

Tijdens de Week van de Circulaire Economie willen we graag kennis met je maken, je een beeld geven van waar je terecht kunt voor kennis en advies en ontdekken waar we samen op kunnen trekken.

Locatie: MAAK Haarlem, Oudeweg 91, Haarlem. Na aanmelding ontvang je informatie over de locatie op het terrein.  Aanmelden kan via het inschrijfformulier op deze pagina.

Programma

 • 14:30   Inloop
 • 14:45   Start en kennismaken
 • 15:15   Presentaties, oa:
 • The Sustitute: ontdek de impact van Fast Furniture. The Sustitute schetst een toekomstbeeld van de woonwereld in 2030 vanuit verschillende perspectieven. Je ontdekt wat The Substitute doet voor de verschillende doelgroepen om deze transitie te versnellen; van de rol van de community, het opzetten van een Meubel- Repairstreet tot onze gloednieuwe opleiding [In]richting Duurzaam. Met: Marieke Kamphuis, creative business developer, oprichter The Sustitude en de eerste duurzame woonbeurs.
 • Circollab: Regionale ecosystemen, circulaire businessmodellen en marktacceptatie. In het consortium Circollab werken meer dan 32 partners aan technologische, sociale en economische innovaties die in de Metropool Regio Amsterdam (MRA) nodig zijn om de circulaire transitie in een stroomversnelling te brengen. Ontdek meer over de lopende projecten Urban upcycling, circulaire businessmodellen en marketing. Met: Yanti Slaats, Business developer Circulaire transitie, Hogeschool van Amsterdam
 • 16:00   Uitvraag en gesprek
 • 16:30   Wrap up en afronding
 • 16:45   Afsluiting

Tip: Op maandagavond 11 maart is er ‘s avonds ook een boeiend programma over de meubelbranche in Pakhuis de Zwijger: ”We hebben nog 6 jaar om de eerste milestones van het klimaatakkoord te halen- 55% minder CO2 uitstoot. Hoe ziet de (woon)wereld eruit in 2030?” Reserveer hier een plek: https://dezwijger.nl/programma/fix-it-in-6