Haarlem is een creatieve broedplaats rijker! Sociaal ondernemers Tim Broersen en Mustafa Staiti reageerden op een oproep aan lokale ondernemers en buurtinitiatieven om een nieuwe creatieve broedplaats te realiseren in Haarlem Zuidwest. Samen hebben zij nu een ontmoetingsplek geopend die de diversiteit van de buurt omarmt. De naam van deze nieuwe plek is Station Zuidwest.

Station Zuidwest is gevestigd aan de Stephensonstraat 7. Het is bedoeld als een tijdelijke locatie totdat de nieuwbouw in het gebied klaar is. Er komen in Haarlem Zuidwest nieuwe woningen, horeca, winkels en bedrijfsruimten. De buurt moet een levendige plek worden waar zowel huidige als nieuwe bewoners zich thuis voelen. Daarom vroegen we aan lokale ondernemers om plannen voor een nieuwe creatieve broedplaats te bedenken. Dat is een plek waar kunstenaars en creatieven kunnen werken. Op de nieuwe plek worden ook de activiteiten van de voormalige Stookkamer voortgezet.

Iedereen is van harte welkom een kijkje te komen nemen en deel te nemen aan activiteiten tijdens het openingsfeest. Dit is op zaterdag 17 februari van 10.00 tot 22.00 uur. Meer weten over Station Zuidwest? Lees hier verder!