De Goederenhub Haarlem is een centraal punt net buiten de Haarlemse binnenstad. Hier brengen leveranciers alle spullen voor bedrijven in Haarlem naartoe. Goederen worden hier verzameld en dan met elektrisch vervoer naar de plekken gebracht waar het naartoe moet. Wil je weten wat de Goederenhub Haarlem voor jou kan betekenen? Bezoek dan het digitale spreekuur op donderdag 25 januari om 10.00 uur.

Aanmelden voor het digitale spreekuur doe je via goederenhubhaarlem@spaarnelanden.nl

Een goederenhub? Dat zit zo

In opdracht van Gemeente Haarlem bundelt Spaarnelanden samen met bedrijven en andere overheidsorganisaties de krachten én goederen. Gemeente Haarlem wil minder vrachtwagens en bestelwagens op de weg en dus duurzame stadslogistiek stimuleren. Daar komt bij dat vanaf 1 januari 2025 alleen vracht- en bestelwagens zonder uitstoot in de zogenoemde nul-emissiezone mogen rijden. Een goederenhub, al succesvol gebleken in Den Haag en Amsterdam, is een effectieve manier om deze milieudoelen te bereiken.

Samen maken we Haarlem schoner

Bedrijven kunnen samen met Goederenhub Haarlem voordeel halen uit gedeelde stadslogistiek. Want gebundeld spullen vervoeren is efficiënter én minder vervuilend. Door dit te doen, helpen we de stad schoner te maken en wordt de kwaliteit van leven beter. Dubbel zo mooi, toch?