Future Citizens is een theater-netwerkevenement met live muziek waarin je nieuwe Nederlanders, hun talenten en dromen ontmoet. De editie van 30 juni in de Lichtfabriek is een samenwerking met de Haarlemse impact ondernemingen HiWork en Ground8.

Vrijdag 30 juni is de eerst­vol­gende editie van Future Citizens in de Licht­fa­briek, waarbij we nieuwkomers helpen aan een netwerk in hun eigen sector. De orga­ni­sa­toren zijn nog op zoek naar bedrijven in de regio met vacatures die kunnen worden vervuld door deze status­hou­ders. Interesse? Mail naar tim@​hiwork.​nl.

Op deze avond wordt een inspirerend verhaal verteld over een vluchteling met een succesvolle carrière, die zijn plek in Nederland gevonden heeft. In de media lees je namelijk weinig over de skills en talenten die mensen hier mee naartoe nemen. Hoewel er ruim 1 miljoen onvervulde vacatures zijn in Nederland, heeft het grootste gedeelte van de statushouders die sinds 2015 in Nederland zijn, nog steeds geen werk. Een netwerk is belangrijk om aan de slag te gaan op de Nederlandse arbeidsmarkt, maar als iemand nieuw is in ons land dan heeft diegene dat vaak nog niet. Met Future Citizens brengt regisseur, acteur en theatermaker Bright O. Richards een vervolg op succesvoorstelling The Bright Side of Life. Begeleid door muzikanten vertolken acteurs het verhaal van thuiskomen in een nieuw land en daar succes ervaren. Ook stelt Richards je voor aan de aanwezige nieuwkomers vol ambities en dromen.

Het doel van de avond is om hen te koppelen aan een of meerdere aanwezigen die de nieuwkomer kunnen helpen aan een netwerk in hun eigen sector. Richards wil inspireren met verhalen, muziek, gedichten en de betrokkenheid van gewone mensen in het succes van anderen. Kom met New Dutch Connections verbinden!

Het Future Citizens Event vindt plaats op 30 juni vanaf 20.00u in de Lichtfabriek. Koop hier je tickets!