Kom inspiratie opdoen over hoe resultaat betalingen kunnen bijdragen aan een florerend ecosysteem waarin impact centraal staat. Op donderdag 22 september (10:30 – 12:00) organiseert de City Deal Impact Ondernemen het webinar betalen voor impact. Deelname is gratis.  

Op dit moment worden de meeste (uitvoerings)organisaties gefinancierd voor hun activiteiten (uren) in plaats van het te behalen resultaat. Dit zorgt er in de praktijk vaak voor dat het voor organisaties financieel ‘negatief’ uitpakt wanneer zij hun activiteiten efficiënter of effectiever inrichten. Diverse gemeenten zijn inmiddels al actief aan het experimenteren met het betalen van (impact) ondernemingen voor gerealiseerde sociale of ecologische impact. Ook wordt er onderzocht hoe economische resultaten (besparingen) gewaardeerd kunnen worden. In sommige gemeenten worden deze programma’s zelfs al opgeschaald. Een bekende manier van betalen voor impact zijn de social impact bonds. Daarnaast ontwikkelen zich meer eenvoudige instrumenten om voor resultaat te betalen. 

Na afloop van dit webinar bent u geïnspireerd en heeft u een aantal tools om aan de slag te kunnen met betalen voor impact in uw gemeente of organisatie. Kom inspiratie opdoen over hoe resultaat betalingen kunnen bijdragen aan een florerend ecosysteem waarin impact centraal staat. Meld je aan door een mail te sturen naar: annemiek.vantol@platform31.nl. 

 Het webinar is een initiatief van City Deal Impact Ondernemen, spoor Financiering.

https://www.platform31.nl/bijeenkomsten/betalen-voor-impact